afbeelding

Interview Rick – Weiss Technik Nederland

Service monteur bij weiss techniek

“Geen een dag is hetzelfde én je betekent hier echt wat voor de maatschappij.” Dat is hoe Rick zijn werk samenvat. Sinds vier jaar werk hij met veel plezier als servicemonteur bij Weiss Technik Nederland. Het vak was hem niet helemaal onbekend want daarvoor werkte meer dan 10 jaar als installatiemonteur bij andere bedrijven. De overstap naar Weiss is er een waar hij tot op de dag van vandaag blij mee is. “Natuurlijk is het niet perfect en heb ik ook wel eens een lastige dag, maar deze werkgever zorgt goed voor ons en denkt met ons mee. Wij zijn een klein bedrijf in een groter geheel en dat familiaire gevoel is iets waar ik me goed bij voel.” 

Waar hij voorheen als installatiemonteur alleen storingen kwam verhelpen of omdat het klimaat in een kantoorruimte niet naar wens was, is hij nu bezig met cleanrooms bouwen, controleren, valideren en soms is er nog een storing die hij moet verhelpen. Een cleanroom is een ruimte die qua luchtdruk, stofdeeltjes en bacteriën aan strenge eisen moet voldoen. Naast dat de industrie en farmacie met deze cleanrooms werken, is de operatiekamer van het ziekenhuis en klinieken de plek die het meest tot de verbeelding spreekt. “Ik heb bij Weiss een andere verantwoordelijkheid, als ik mijn werk niet goed doe dan kunnen er mensenlevens op het spel staan. Dat brengt een ander gevoel met zich mee, daarbij geeft het me meer voldoening dat ik echt iets meer bijdraag dan dat ik alleen een storing op een kantoortuin kom verhelpen.’’

‘Ik krijg hier de tijd en de middelen om mijn werk goed te kunnen doen’

Op dit moment is Rick, samen met een leerling, een van de weinige servicemonteurs Air solutions bij Weiss. “Gelukkig voel ik me niet alleen, de mensen die op kantoor zitten of de projectenleiders helpen me altijd. Ook toen ik nog niet alle kennis had van dit type installaties of de specifieke techniek die Weiss gebruikt, werd ik goed begeleid. Én nog steeds leer ik elke dag wat nieuws, dat maakt het een uitdagende baan. Wat ik heel bijzonder en fijn vind is dat we voldoende tijd krijgen en dat er voldoende middelen zijn om mijn werk goed te kunnen uitvoeren. Dat brengt een bepaalde rust met zich mee waardoor ik altijd aandachtig en dus zorgvuldig te werk ga. Daarbij denkt Weiss met mij mee, ook naast het werk. Ik volg nu een ontwikkelingtraject dat niet direct werk gerelateerd is, maar wel belangrijk is voor mij. Ik krijg dan dagen vrij als het nodig is of er wordt met mijn rooster geschoven. Dat is heel fijn. Dit allemaal betekent overigens niet dat ik nooit hard hoef te werken hoor’’, zegt Rick lachend.  

Op de vraag of hij het naar zijn zin heeft bij Weiss hoeft Rick niet lang na te denken. “Ik hoop echt dat er meer mensen zoals ik, die uitgekeken zijn op het werk als installatiemonteur en denken van wat moet ik nu, zich bij Weiss melden. Het heeft mij zo goed gedaan. Ik was op een punt gekomen dat ik niet meer wiste wat ik wilde doen, maar ik wilde ook mijn vakkennis niet overboord gooien. Hier hebt ik dat kunnen uitbreiden en kreeg er zelfs meer en andere verantwoordelijkheden bij. Dat maakt dat deze overstap mij heel erg goed gedaan heeft. Een vriend zei pas tegen mij: ik hoor je nooit meer over je werk klagen en dat klopt ook echt!”

Wil jij net als Rick je handen en vakkennis als bijvoorbeeld installatiemonteur niet overboord gooien en juist uitbreiden? Wil je echt iets bijdragen en voldoening uit je werk. Vind je het leuk om te leren en dat geen een dag hetzelfde is?

Vul hier je gegevens in dan nemen wij contact met je op!