afbeelding

Zullen we SamenWerven?

Onze missie

Installatiebaan wil exclusief gaan samenwerven met slechts 24 technische bedrijven in Nederland. 2 per provincie zodat we profiteren van elkaars content en campagnes maar elkaar niet beconcurreren qua werving van personeel. Profiteer van deze recruitment-inkoop-combinatie!

Wij brengen focus en expertise aan op het gebied van jullie recruitment-activiteiten en gaan ervoor zorgen dat jullie werkgeversmerk groeit, dat de kosten per aanname lager worden en het aantal sollicitaties toeneemt. Dit alles zónder detachering- en W&S fees!

Samen bereiken we meer!

Een nieuw idee!

We hebben een nieuw idee bedacht op basis van onze ervaringen met succesvolle campagnes voor de werving van technisch personeel.

De sleutel van dit succes is dat we gaan samenwerken met maximaal 2 branchegenoten per provincie. Geen onderlinge concurrentie rondom talent, maar wel voldoende content en vacatures zodat jullie organisatie top-of-mind blijft bij deze schaarse doelgroep vakmensen.

Samen bereiken we meer!

Het synergievoordeel zit in samen content maken, samen slimmer regionaal werven via 1 krachtig (mobiel) wervings-platform met sociale kanalen die in contact blijven met de doelgroep, en een gezamenlijk mediabudget ten behoeve van slimme regionale campagnes. We combineren dit met focus op de doelgroep, onze kennis van de doelgroep, en onze kennis van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie.

Voordelen voor jullie!

Jullie HR medewerkers hoeven de werving er niet langer bij te doen. Jullie kunnen zelf kiezen voor welke vacature jullie ons inzetten. We werken met een jaarlijkse fee en een uurloon, dus zonder detacherings- of bijvoorbeeld werving & selectie-kosten. We gaan samenwerven via de website van Installatiebaan zodat we makkelijker kunnen doormeten wat wel en niet werkt voor jullie regio of doelgroep. Jullie werkenbij-website of vacaturepagina kan je behouden of je kunt er direct of na verloop van tijd voor kiezen om alles via ons platform te laten lopen. Jullie werkgeversmerk zal flink groeien omdat we werven vanuit jullie eigen naam in jullie clubkleuren.

afbeelding

SamenWerven doen we al met:

bedrijfslogo
bedrijfslogo

Profiteer van:

 • Jullie eigen bedrijfs- & vacaturepagina
 • Meer sollicitanten!
 • Werving vanuit jullie naam!
 • Opbouw talentpools
 • Actieve benadering talent
 • Bouw aan jullie werkgeversmerk
 • Geen detachering of W&S fee’s
 • Wij werken op uurbasis
 • Vaak maar 4 uur per week!

IN HET KORT

Samenwerken
én samen werven

Namens 24 bedrijven in de techniek gaan wij volop schaars talent werven. Maximaal 2 per provincie zodat we onderling niet in elkaars vijver vissen, maar wel profiteren van elkaars content en campagnes. Zie ons als een recruitment-inkoop-combinatie.

Wij rekenen jaarlijks een samenwerkingsfee en een uurloon. We vragen ook een (eenmalige) investering om mooie content te maken. Ook hebben we een online klikbudget nodig om deze mooie content bij jullie doelgroep te laten landen! De kosten zullen sowieso lager uitvallen dan de samenwerking met uitzend- en detacheringsbureaus.

We combineren onze dagelijkse focus op jullie doelgroep, onze kennis van recruitment, een krachtig platform, aansprekende content en slimme campagnes.

We weten inmiddels dat dit de sleutel is tot een succesvolle werving van installatietechnisch talent. Doe ook mee!

ZO WERFT HET

Succesformule

We werven al ruim 12 jaar technisch personeel. We hebben een zeer groot netwerk!! Veel technisch talent staat open voor een nieuwe baan elders maar wil:

1) niet graag benaderd worden door het zoveelste detacheringsbureau.

2) weten waarom jullie organisatie bij hen past en waarom het leuk is bij jullie organisatie te werken.

Wanneer we samen de volgende stappen doorlopen kunnen we een succesvolle samenwerking garanderen.

 • Personeelsplanning & doelgroepscan

  Als jullie organisatie meer dan 3 technische vacatures per jaar heeft, is het al voordeliger om via ons Samen te Werven. We plannen samen wanneer welke vacature ingevuld moeten worden en starten een korte maar krachtig (intern) onderzoek naar de doelgroep die past op deze vacatures en stemmen met jullie een helder proces en aanvalsplan af.

 • Werkgevers-DNA

  Waar staan jullie voor als werkgever? Wat zijn de ongeschreven regels binnen jullie organisatie? Wat is jullie interne en externe imago? Waarom is het leuk om bij jullie te werken? Wat onderscheid jullie ten opzichte van andere technische bedrijven in een straal van 20 km? Samen gaan wij jullie werkgevers-DNA omzetten naar een opvallend werkgeversmerk.

 • Originele content

  Saaie vacatureteksten werven al lang niet meer! Vrolijk en sympathiek geschreven teksten in combinatie met aansprekende foto’s en video’s werven veel beter. Om op te vallen is het noodzakelijk dat we mooie content maken over jullie organisatie en vacatures. Zie dit als een investering. Foto’s, video’s en trotse verhalen van medewerkers gaan jaren mee en kunnen voor veel doeleinden ingezet worden. Wij ontzorgen jullie van verhaallijn tot inplanning en leveren foto- en video-producties die werven!

 • Slimme campagnes

  Jullie werkgevers-verhaal en aansprekende content combineren wij met kennis van jullie doelgroep. Via slimme campagnes bieden wij jullie vacatures, social-templates en vacaturevideo heel gericht aan potentiële nieuwe medewerkers aan. Omdat we meerdere jaren ervaring hebben, behalen we hiermee keer op keer goede resultaten. We blijven ook met de nieuwe data en jullie feedback onze campagnes constant optimaliseren. Een vacature plaatsen op jullie website en afwachten of er überhaupt iemand reageert, is verleden tijd!

 • Focus & Aandacht

  Zodra er kandidaten reageren zitten wij er bovenop. Vaak verzorgen wij de eerste (digitale) selectie maar dit kunnen jullie ook zelf doen. Binnen 48 uur krijgt iedereen altijd van ons een reactie via telefoon, app en/of mail. Snel reageren is belangrijk omdat kandidaten zich dan gehoord en gewaardeerd voelen en omdat er vaak meerdere kapers op de kust zijn. We benaderen kandidaten ook steeds vaker pro-actief via bijvoorbeeld Linkedin. Ook bouwen we talentpools op zodat geïnteresseerden in jullie organisatie als eerste op de hoogte zijn van nieuwe vacatures. Wij kunnen jullie ontzorgen in het gehele recruitmentproces.

Doen jullie mee?

Wij willen organisaties helpen succesvoller te zijn in de werving van nieuwe collega’s.
Dit doen we op eerlijke en transparante manier. Wij zijn succesvoller in onze werving door; kennis van de doelgroep, focus op de doelgroep en de inzet van aansprekende content en slimme campagnes.

We visualiseren vacatures. Wij geloven in verhalen, foto’s en video’s die ingaan op sfeer en werkgeversbeloften. We hebben succes doordat deze content een veel groter bereik heeft. We vullen vacante posities sneller in omdat nieuw personeel beter voorbereid op gesprek komt en een betere fit met de organisatie en hun team hebben.

Een ander groot voordeel van aansprekende content is dat we keer op keer merken dat veel meer collega’s zich opwerpen als ambassadeur van de organisatie. Content over hun werkomgeving willen ze graag delen, saaie vacatureteksten niet. We hebben veel ervaring met referral-recruitment. Dit zal vervolgens weer leiden tot lagere werving-kosten.

Laten we samenwerven

Zijn jullie doorlopend opzoek naar technisch talent? Willen jullie gaan bouwen aan jullie werkgeversmerk door onder andere te investeren in mooie content? Zoeken jullie een partner die jullie hier bij kan ondersteunen? Neem dan zeker contact met ons op.